Daniel in AziŽ

Reisblog Thailand

Home
Over mij
Voorbereiding
Route
Reisblog Thailand
Reisblog Maleisie
Foto album
Handige Links
Gastenboek

Thailand Maart 2006 :

Londen :
 
Londen?? Ja Londen....Aangezien mijn vliegtuig vanuit Schiphol meer dan een uur vertraging had, heb ik op 5 minuten na mijn vlucht gemist!! Dat was echt klote! Toen werd ik naar de KLM desk gestuurd, omdat Gulf Air alleen een vlucht had de volgende morgen.
 
Ik naar de KLM desk toe en die zat in de andere terminal, moest je met de shuttle bus heen. Daar kwam ik net vandaan en de rit duurde 10 minuten. Aangezien er niets aangegeven staat, of in ieder geval heel slecht, heb ik steeds moeten vragen waar ik heen moest. Uiteindelijk de KLM desk gevonden en die kerel ging voor me bellen. Duurde nogal lang, minimaal 15 minuten en uiteindelijk was het antwoord dat KLM er niets aan kon doen, omdat ze het weer de schuld gaven. Vliegtuig moest gede-iced worden etc...maar dat was bullshit want we hebben ook heel lang stil gestaan. Nou goed, als ze dat dus zeggen hoeven ze niets te vergoeden en mijn vlucht was dus pas de volgende dag.....Ja daar zit je dan op een vliegveld. Wat moet je daar 24 uur doen?? Niets! Dus maar op zoek naar een hotel, goedkoopste die ze hadden was GBP 88, inclusief transfer maar zonder eten...Nouja, dat moet dan maar. Dus ik kwam bij het hotel aan om 12:30 en ben maargelijk gaan slapen. Werd om 16:15 wakker en heb tv gekeken en daarna gegeten....En ja wat moet je alleen in een hotelkamer....? Niets, dus heb maar weer tv gekeken en toen gaan slapen.
 
De volgende dag gelukkig wel de vlucht gehaald en uiteindelijk via Bahrein in Bangkok aangekomen. De vlucht was nogal saai, maar het eten was wel goed. We kregen zelfs ijs en er werd voldoende drinken geserveerd. Op de vlucht van Bahrein kregen we zelfs een paar sokken en zo'n slaapding....Krijg je tegenwoordig ook nergens volgens mij haha! Uiteindelijk om 9:15 lokale tijd geland in Bangkok, op woensdag dus......
 
Bangkok 8 maart 2006 :
 
Nou, uiteindelijk dus aangekomen in Bangkok. Had op het vliegveld in Bahrein een Engels meisje leren kennen, die ook alleen naar Bangkok ging. Erg slim kwam ze niet over, want ze had totaal geen idee waar ze heen moest, wat ze wilde etc....Dus ze is maar met mij meegekomen. Met de taxi zijn we naar Bangkok gereden, duurde ongeveer 40-45 minuten. Op zoek naar een Guesthouse....
 
Nou, de guesthouse die ik op het oog had, zat helaas vol dus dan maar naar een ander....Niet lang daarna 1 gevonden, ze hadden geen single room meer., maar alleen dubbele. Nou ook goed. Voor 520 baht(omgerekend iets meer dan 10euro) een 2 persoonskamer met Airco en fan en eigen badkamer...
 
Na de spullen gedropt te hebben, zijn dat engelse meisje en ik maar Bangkok ingegaan. We vroegen waar we heen zouden kunnen aan 2 thaise mannen en zo raakten we aan de praat.1 was 5 jaar lang een monnik geweest en hij hielp ons met wat dingen. Hij schreef wat dingen op die we zouden kunnen gaan bezichtigen en vroeg aan een tuk tuk chauffeur of hij ons daarheen wilde brengen. Voor maar 20 Baht pp.....Nou, ok prima.
 
Als eerste kwamen we bij de Standing Buddha, een Buddha van ik schat zo'n 20m hoog, misschien hoger...Omdat er blijkbaar een of ander boeddhistisch festival is, waren er omheen wat tentjes en was de Buddha gekleed in een gewaad. Vlakbij de Buddha waren ook wat stalletjes, waar ze oa sprinkhanen, rupsen, wormen etc hadden liggen....Hmm, ja lekker doe maar wat daarvan haha...
 
Daarna door naar de Lucky Buddha, alleen die was gesloten vanwege renovatie. We konden wel wat zien, maar het was nogal donker binnen in het gebouw.
 
Toen door naar de TAT, de Tourism Authority of Thailand....Om wat informatie in te winnen. Wel iets wijzer geworden, maar niks geboekt ofzo.
 
Toen door naar een of andere outlet....en daarom was het ook zo goedkoop. De tuk tuk chauffeur kreeg benzine bonnen als hij mensen binnen bracht....Maar dan moesten we wel ongeveer 10 minuten binnen blijven. Nou, ok vooruit....Was hij ook weer blij.
 
Toen bracht hij ons nog naar de Golden Mount en ging hij weer verder. Ik heb hem maar 100 baht gegeven, omdat hij ons toch ongeveer 1,5 uur rondgereden heeft en een beetje als gids speelde... Maar goed, de Golden Mount....Hier zou naar zeggen, de Buddha geboren of begraven zijn. Was me niet helemaal duidelijk. Wel een mooi gebouw,je gaat helemaal naar boven toe met de trap en dan bovenop kun je ook weer een soort tempel (hoe kan het ook anders) binnen. Hierna kun je van binnenuit nog naar boven en daar boven op staat een hele grote stoepa. Ook heb je vandaar uit een mooi, 360graden uitzicht over Bangkok.
 
Toen terug naar de guesthouse, en daarna op zoek naar eten. Bij deguesthouse in de straat zitten wat eettentjes, dus dat ging wel. En daarna naar bed, want de volgende dag zou ik een fietstocht door Bangkok hebben.
 
Eerste indruk van Bangkok : warm, benauwd, chaotisch, veeeel mensen, vreemde luchtjes overal op straat en bijna alle mensen zijn vriendelijk.
 
 
Bangkok 9 maart 2006 :
 
Om 5:45 opgestaan, om op tijd bij de fietstocht te kunnen zijn. Om 6:30 de taxi gepakt naar het Grand China Princess Hotel en daar kwam ik om 6:50 aan. Er stond al iemand te wachten, een thais vrouwtje die onze begeleider zou zijn. Naast mezelf, waren er nog 3 andere Nederlanders en 1 duitser. Dit fietsbedrijf is voornamelijk bij Nederlanders bekend, omdat de eigenaar ook een Nederlander is en omdat er een stuk over in de Telegraag heeft gestaan. Het bedrijf heet Co van Kessel Cycling Tours en een tour kost 950 Baht (bijna 20 Euro). Dat is overigens wel helemaal inclusief, houdt in dat je voorde fiets betaalt, de gids, drinken, rivier overtochten en een snack. Valt dus wel mee.
 
We gingen om 7:30 weg uit het hotel, wat in Chinatown ligt, en begonnen daar met door kleine Sois (straatjes) te fietsen. Heel mooi om te zien allemaal, want je ziet hier dus geen ene toerist. Wat je wel te zien krijgt is het echte Bangkok en het echte Thaise leven...Zo kwamen we voorbij een marktje, met van alles. Vis, Vlees, groenten etc...En weer al die luchtjes....
 
We kwamen ook bij een school waar ze net bezig waren een gebed op te zeggen en de thaise vlag te hijsen. Hier even gestopt en toen weer verder. We zijn bij verschillende tempels geweest, de wat minder bekende bij toeristen. Ook hebben we een boottocht gemaakt, wat ook wel indrukwekkend was.
 
Bij de 2e stop, kregen we naast een flesje water ook wat te eten. Mocht je zelf uitkiezen. Ik koos voor een broodje, zag er wel normaal uit. Maar toen ik het open maakte, zat er een soort paarse gelei in....Vond het er nogal smerig uitzien, maar heb toch een kleine hapje genomen.....En dat heb ik geweten!! Gatverdamme zeg....Het smaakte dus net zoals een luchtje op straat. echt ranzig! Moest er van kokhalzen hahaha, maar kon het nog net binnen houden. Bah wat was dat smerig. Kon het uren later nog proeven en heb het meeste niet eens doorgeslikt.....Bij navraag bleek, dat het om een soort aardappel ging....Nou, mij niet meer gezien.
 
Nou, daarna weer op weg door kleine steegjes en(overdekte) straatjes. Bij nog wat tempels gestopt en weer met een boot over de rivier geweest.
 
Om 12:30 kwamen we weer aan bij het hotel. Ik vond deze tour echt een aanrader, je ziet echt dingen die je anders niet zou zien. Dus familie Pinsel, als jullie er zijn, moet je dit eens proberen!
 
Ik heb hierna de taxi gepakt naar het Grand Palace en Wat Phra Kaew, wat erg groot bleek te zijn. Heb hier ongeveer 2 uur rondgelopen. Grand Palace is het koninklijk paleis als ik me niet vergis en hier staan, uiteraard, ook weer veel tempels en Buddha's.
 
Hierna met de taxi snel door naar Wat Arun, Tempel van de Dageraad. Dit is niet zo groot als het vorige, maar wel hoog. Hopelijk kan ik van alles snel wat foto's plaatsen, zodat jullie ook een beeld krijgen.
 
Toen ben ik naar de Wat Pho geweest, ook weer een redelijk groot tempel complex. Hier hebben ze een liggende Buddha van 46 meter lang.....en ook nog redelijk hoor, schat metertje of 15! Hier kwam ik een Duits meisje tegen met wie ik op zoek ben gegaan naar een eettentje. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan!
 
Ik had de Lonely Planet maar tevoorschijn gehaald om een eettentje te zoeken. We hadden er 1 gevonden en met de tuk tuk er naar toe. De chauffeur dropte ons ergens af....wel waar we moesten zijn, maar het restaurantje hebben we niet kunnen vinden. Nou ja, dan maar gewoon doorlopen en kijken of je er 1 tegenkomt.
 
Uiteindelijk een restaurant gevonden, een Chinees.....Heb hier Kip met Basilicum besteld en wat rijst erbij...En dat eten met chopsticks haha! Nog niet eerder gedaan, dus dat Duitse meisje had lol....Ach, ik probeerde het tenminste en het lukte ook nog wel redelijk.
 
Na het eten ieder weer ons eigen weg en ik ben naar mijn guesthouse gegaan. Even opgefrist en wat spulletjes opgeborgen etc...En toen ben ik in slaap gevallen haha, denk 30 min ofzo. Toen ik wakker werd, ben ik even mijn mail gaan checken en ben nu dus ook mijn site aan het updaten. Zag in mijn GB dat er al een hoop mensen nieuwsgierig waren haha!
 
Nou, ik ga voor nu stoppen. heb al lang genoeg getypt. Adios!
 
Kanchanaburi 13 maart 2006 :
 
Aangezien ik na 2 dagen al genoeg had van Bangkok, ben ik op vrijdag 10 maart met de trein naar Kanchanaburi gegaan, ongeveer 2,5 uur west van Bangkok. Eerst lekker uitgeslapen en toen om 13:50 de trein gepakt. Om 17:00 kwam ik aan(we hebben nog 30min stil gestaan...) en toen op zoek naar een Guesthouse.
Bjorn raadde mij de Jolly Frog aan. Helaas zat deze vol, dus op zoek naar een ander. Er kwamen toen nog 2 backpackers aanlopen, ook op zoek naar een slaap plaats. Eric uit de VS en Amanda uit Canada....na niet te lang zoeken kwamen we uit bij het Chitanun Guesthouse...even gekeken en voor 250 baht per nacht (ong 5 euro) de kamer genomen. Er zitten wel wat kleine beestjes,maar dat geeft niet. ik heb er nu trouwens ook 2 gecko's zitten....maar die doen geen kwaad want ze eten de insecten (muggen)....Enige wat vevelend kan zijn, is dat ze naar beneden vallen als ze vol zitten....Dat zegt men tenminste....Ze maken ook af en toe een raar geluid en dan lijkt het net of ze " gecko, gecko" zeggen.....
Nadat ik me wat opgefrist had, zijn we met zijn 3en wat gaan eten, bij een restauant bij de Rivier de Kwai....Zon ging onder dus dat was wel mooi.
 
Op zaterdag ben ik met Eric naar de Erawan watervallen gegaan....We vertrokken om 8:50 met de bus en we waren er om 10:30 ongeveer. Toen de trek naar de top begonnen.
De waterval bestaat uit 7 treden en het pad ernaar toe is ongeveer 4 km....en doe dat maar eens met die hitte en al die trappen op en op zo'n pad lopen. Maar goed, je wilt toch wat zien dus je doet het maar haha.
Toen we bij de 4e of 5e tree waren, zag ik dat Seline me achter na was gekomen....Er waren namelijk heel wat apen daar....Je kon ze in principe aanraken, maar doe toch maar niet haha! Er waren ook wat baby aapjes en je kon ze een stuk beter zien, dan toen ik een dagje naar Burgers Zoo was met Anneloes! Trouwens ook nog eerder al een lizard gezien, vanbijna 1m lang. Helaas geen foto van haha.
Na 3 uur kwamen we eindelijk aan bij de 7e tree en dat was echt heel erg mooi. Een hele grote wateval en je kon er ook gaan zwemmen. Alhoewel ik een lange afritsbroek aan had...toch maar de pijpen afgeritst en het wate ingegaan....dat was erg verfrissend!! En met zo'n temperatuur ben je toch zo droog!
Heb uiteraard ook nog wat foto;s gemaakt en ik hoop dat ik die zo kan uploaden.
Na die lekkere duik, weer aan de terugweg begonnen. Dit duurde maar 2 uur ongeveer.
Toen we beneden waren, heb ik nog even wat gegeten. Een Bbq kip...de poot zat er nog aan haha...maar het was wel lekker.
Bij de Erawan watervallen kwam ik ook nog 2 Nederlandse meisjes tegen, Pam en Marjan uit Groningen. Toen we weer terug in Kanchanaburi waren zijn we, nadat we even opgefrist hadden, samen gaan eten.  " Canada" ging ook mee, en ook nog de zoon van de eigenares van het GH, Ben, met zijn 2 vrienden. Ben sprak uitstekend Engels...Hij studeert aan de Uni in Bangkok. Met zijn allen zijn we naar het restaurant van de Jolly Frog gegaan....Erg lekker gegeten!!
Later op de avond zijn Pam, Marjan, Eric en ik naar de Discovery gegaan, een thaise club. Hier speelde een Thaise (cover) popband en dat was wel vermakelijk om naar te kijken. Ze deden wat Thaise pop nummers en de zangeres, die volgens mij 99% zeker ladyboy was, deed een cover van My Humps. Het begin was wel ok, totdat ze bij woorden met een R kwam.....dat werd dus een L hahaa!
Pas om 2 uur waren we weer terug bij het GH en omdat het nog zo heet was, kon ik niet slapen. Dus ik sliep pas na 3 uur.....Het werd een zware morgen/dag :-D!
 
Op zondag 12 maart, zijn Amanda, Eric en ik naar de Hellfire pass gegaan. Misschien is het bij sommigen bekend, maar Kanchanaburi staat bekend om de " Death Railway". Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Japanners een spoorweg aangelegd, waarbij heel veel krijgsgevangenen zijn gestorven. Ook hebben de Japanners, Aziatische gastarbeiders naar deze streek gehaald en beloofd dat ze veel geld zouden verdienen en goede arbeidsvoorwaarden zouden hebben. Dit viel behoorlijk tegen en dat is nogal een understatement!
90000 Aziatische arbeiders (de Romusha) en bijna 13000 krijgsgevangen zijn gestorven, waaronder veel Nederlanders uit de "East Indies" , wat tegenwoordig Indonesie is.
Bij Hellfire Pass bevindt zich een museum en je kunt een pad volgen, zodat je bij de echte Hellfire Pass uitkomt. Je kunt je niet voorstellen dat duizenden mensen hier gewerkt hebben, onder de brandende zon met gereedschap waar je eigenlijk niets aan hebt. Kleine pikhouweeltjes en hamers etc.....
Na al dit alles gezien hebben, wat wel indrukwekkend was, zijn we naar de Wat Loung Ta Bou gegaan, de Tijger tempel. Na het programma op Animal Planet gezien te hebben, wilde ik hier heel graag heen en ik heb hier dus erg naar uitgekeken.
Vanaf Hellfire Pass was het ongeveer 30 min rijden en toen was het nog 2,5 km lopen. Gelukkig kregen we van een Thai een gratis rit in een pickup aangeboden, dus dat schoot wel op.
De entree was 300 baht, wat volledig naar het voeren van de tijgers gaat en het bouwen van het tijgereiland.
Toen naar de tijgers gelopen, die zich tussen rotsen bevonden. Aangezien het nogal heet was, lagen ze een beetje voor pampus. Er waren er als ik goed geteld heb 16, inclusief 4 jonge tijgertjes.
Je mocht dus bij de tijgers gaan zitten en dan werden er foto's gemaakt. Toen de camera nog een keer aan de kerel gegeven en toen maakte hij nog wat mooie closeups van de tijgers en ook van de spelende jonkies, Erg mooi om te zien!! Rond 4 uur werden de 4 jonge tijgers naar de kooien gebracht en toen zijn we meegelopen, wat een paar mooie foto's op heeft geleverd! Daarna weer terug naar de bus gegaan.
Ik vond het erg mooi om te zien, vooral als je er erg naar uitgekeken hebt! Het was iets toeristischer dan ik verwacht had, want er kwamen een paar bussen met toeristen langs, maar het viel niet tegen. Over een tijdje is het misschien helemaal niet meer mogelijk, omdat ze dus een tijgereiland willen bouwen, waar de tijgers vrij kunnen rondlopen en spelen.
 
Nu ga ik even stoppen om te kijken of ik wat foto's kan uploaden! Hopelijk lukt dat wantinternet is hier nogal langzaam!
 
Kanchanaburi 14 maart 2006 :
 
Ok, daar bent ik weer haha. Ik zit nu in Ayuthaya, maar zover wasik nog niet mijn verslag dus eerst Kanchanburi!
 
Op maandag ben ik in mijn eentje met de trein naar Nam Tok gegaan. Hier zou ook een waterval moeten zijn. Nou ok, ik ga wel even kijken....Dit bleek anders te zijn haha.
Om 10:30 zou de trein vertrekken, maar deze had 20 minuten vertraging. Het mooie is wel, dat je over de brug van de rivier de Kwai gaat. Hier stonden al allemaal mensen te wachten tot de trein zou komen.
Nou, de rit duurde ongeveer 2,5 uur, niet echt lekker met die hitte maar je hebt wel een mooi uitzicht. Er was ook nog een hele schoolklas uit Bangkok in de trein en ze wilde allemaal weten hoe ik heette en waar ik vandaan kwam. Het was de Engelse klas, dus zo konden ze een beetje oefenen met de "farang", de buitenlanders. Ook werd ik nog versierd door de wat oudere Thaise tourguide, bah. Ze raakte me de hele tijd aan bij mijn been en dat schijnt hier nog al een big deal te zijn, want dat hoort niet. Als mensen dat doen (aanraken dus), dan verlagen ze zich zelf, zo is mij verteld. Toen wilde ze nog haar hoofd op mijn schouder leggen, omdat ze wilde slapen en daarna vroeg ze nog eens of ik een vriendin had. Ik zei uiteraard nee en vroeg wat ze later op de avond zou doen.....Nee hoor grapje, bah haha!
 
Goed, na 2,5uur dus eindelijk aangekomen in Nam Tok. Ik dacht, ik loop wel even naar die waterval, het is maar 2 km.....Nou, ook dat viel tegen, want het was a) behoorlijk heet en b) ik had geen idee waar ik heen moest. Na een tijdje gelopen te hebben, kwam ik langs 4 kleine olifantjes, leuk om te zien zo in the middle of nowhere!  
Na een paar keer gevraagd te hebben, zou ik in de juiste richting lopen......En toen zag ik geen bordjes meer.....Tsja....Gelukkig kwam er net een auto aangereden, dus ik had het even gevraagd. Ze wezen me de weg en ik liep erheen....Toen drukte het vrouwtje achter het stuur op de toeter en gebaarde dat ik in moest stappen...Ok, dat scheelt weer. Nou ik werd ergens afgezet en het was inderdaad vlakbij de Sai Yok waterval.....Ik stond alleen bovenaan haha! Toen nog 15 min op zoek geweest naar een manier om naar beneden te komen en uiteindelijk gevonden.
Nou, die waterval stelde niet zo heel veel voor en al helemaal neit als je die van Erawan gezien hebt. Even daar gezeten en wat gedronken en toen op weg naar het station. Het was pas 2 uur en de truck erheen ging pas om 3 uur. Trein zou om 15:15 vertrekken en het was een lange 2,5 uur......
 
's Avonds niet veel meer gedaan, wat gegeten met Amanda "Cananda" en mijn site geupdate.
 
Dinsdag morgen vroeg opgestaan.....Ik had een fiets gehuurd en om 8:15 was ik al aan het fietsen. Als eerste naar de "Allied War Cemetary".....
De foto die Bjorn hier geplaatst had bij het graf van H. Fleur, was helaas al weg. Ik heb nog het hele kerkhof afgelopen om te kijken of het ergens anders stond, maar helaas.
Toen door naar het Chinese kerkhof....deze mensen weten hoe ze hun doden moeten begraven. De meeste graven waren erg groot, met allemaal versieringen erbij.
Op de terugweg van het Chinese kerkhof naar het "Thailand-Burma Railway museum" kom je voorbij een gebouw, net voor het "Allied War Cemetary". Hier zat een Westerse man, volgens mij Australisch. Even nagevraagd wat er met de foto gebeurd kon zijn. Zijn antwoord was dat het al te verweerd zou zijn geweest en dat die daarom weg gehaald was. Vanwege het weer en de vochtigheid, verweert alles redelijk snel en daarom hadden ze het weg gehaald.....Dus helaas Bjorn, je foto is er niet meer :-(.  (Ik heb nog wel even wat foto's gemaakt van het graf)
 
Het "Thailand-Burma Railway Museum" was wel indrukwekkend. Bij het aanleggen van de spoorweg zijn 3000 Nederlanders gestorven.....
 
Ik had mijn route zo gepland dat ik mooi op tijd de brug zou zijn, zodat ik de trein over de brug kon zien gaan. Na maar 5 minuten wachten, kwam de trein er al aan. Nadat de trein er overheen was, ben ik naar de andere kant gelopen. Ook hier hadden ze vlakbij de brug een klein olifantje. Hier was verder niet zo heel veel te zien, dus ik ben weer terug gelopen.
 
Als laatste ben ik langs het JEATH war museum gegaan, wat ook wel interessant was. Ik had toen wel genoeg gezien, dus ben niet zo heel lang gebleven.
 
Het was inmiddels al bijna 12:00 en ik had een minibus geboekt naar Ayuthaya, die zou om 13:30 vertrekken. Ik had dus nog mooi even wat tijd om wat te drinken en mijn spullen te pakken. Mooi op tijd vertrokken en na 2,5 uur rijden kwam ik aan in Ayuthaya.
 
Ayuthaya 15 maart 2006:
 
Gelijk op zoek gegaan naar een Guesthouse en al snel 1 gevonden. Ik verblijf nu in het Baan Lotus Guest House,wat door de Lonely Planet goed aangeschreven stond. Het is inderdaad een erg mooi guesthouse, lekker rustig en de eigenares is wel vriendelijk en grappig.
 
Even mijn spullen gedropt en gelijk om 16:45 een tuk tour genomen voor 180 Baht. Als eerste kwamen we bij Wat Yai Chai Mongkhhon. Deze tempel heeft een grote liggende Buddha.
Daarna gingen we door naar een Elephant Kraal. Hier bevonden zich ongeveer 60 olifanten, erg mooi om te zien. We zijn ook nog even gaan kijken bij het water, waar wat olifanten gingen zwemmen.
Op de terugweg naar de tuk tuk zagen we nog een babyolifantje van 1 dag oud, heel lief!
Het was inmiddels al donker en we zijn nog naar wat tempels geweest die nu verlicht waren. Was erg mooi om te zien ook.
Als laatste werden we afgezet bij de Night Bazaar waar ik iets gegeten heb. Ik had nogal honger, want we waren al 3 uur verder.
Daarna gaan slapen, want ik was nogal moe hahaha!
 
Vanmorgen (woensdag) beetje uitgeslapen en een fiets gehuurd. Om 9:15 fietste ik door Aytuthaya, wat overigens om de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staat, vanwege de vele tempels hier.
De hele morgen tempels afgegaan en bij steeds dezelfde kwam ik 2 meisjes tegen. Ik heb ze maar even aangesproken en ze kwamen uit de VS. Allison en Jennifer en wonen vlakbij Washington DC. Allison is al sinds juni hier, ze gaf les in het noorden van Thailand, maar ze is nu net klaar omdat hier de schoolvakanties zijn begonnen. Ze vonden het niet erg als ik met ze meekwam en we zijn samen nog wat tempels afgegaan en daarna samen wat gaan eten.
Ze zijn inmiddels vertrokken, want ze vliegen vanavond vanaf Bangkok naar Phuket.
 
Morgen wil ik met de bus naar Sukothai gaan en daarna door naar Chiang Mai. Dus bij de volgende update zal ik waarschijnlijk in Chiang Mai zitten!!! Groeten!
 
 
Chiang Mai  21 maart 2006 :
 
Ok, hier weer een teken van leven...Ik zit nu in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Ik zal eerst nog even vertellen wat ik afgelopen week gedaan heb.
 
Op donderdag al vroeg de bus genomen richting Sukothai....Was nog een behoorlijke rit ook, duurde 6,5 uur. Op het busstation kwam ik ook 2 meisjes tegen die ik al eerder gezien had. Hendrikje uit NL( wat een lelijke naam trouwens) en Aline uit Zwitserland. We wilden alle 3 naar hetzelfde GH, dus alle 3 daar ingechecked. Dit keer verbleef ik in het Ban Thai GH, stond ook weer goed aangeschreven in de Lonely Planet. Voor 250 baht per nacht had ik een eigen bungalowtje, met eigen douche en toilet. Daar zat trouwens geen "flush" knop op....Nee je moest er water in gooien, net zolang tot alles weg was....Ok dan!
 
's Middags gelijk een fietstour gedaan. De eigenaar is toevallig een Belg, en fietsgek. Er waren nog heel wat meer mensen die meegingen. A&H, Mark een amerikaan die toevallig ook voor de L.P. werkte, Jane ook VS en Jorg een duitser. En yours truly natuurlijk. Het was een tocht van bijna 2 uur en totaal 25km, door allemaal achteraf weggetjes etc. Zo kwamen we bij een weg waar ze rijst hadden uigelegd, om het te drogen. Dus zo schoon is het niet haha, het ligt gewoon de hele dag op de grond voordat je het opeet ;-)! Iets hiervoor fietsten we over een weg, aan de ene kant hadden ze rijstvelden en aan de andere kant, tabak velden. Tevens zag je ook veel schuren waar ze tabak bladeren in droogden. Ook nog bij (uiteraard) een Wat geweest,dat mag hier niet ontbreken. 
 
's Morgens vroeg met A&H naar Oud-Sukothai gegaan en daar een fiets gehuurd. Hier hadden ze ook weer een uitgebreid "park" met tig "Wat"s. Na een stuk of 6 had ik het wel weer gezien, de belangrijkste had ik toen gezien, en het werd ook te heet. We zijn toen maar weer terug gegaan naar het GH. De rest van de middag (vanaf 13:30) niets gedaan eigenlijk....Beetje geslapen en wat gegeten en dat was het.
 
Op zaterdag morgen ook weer vroeg de bus genomen, dit maal richting Chiang Mai. Dit was wederom een rit van 6 uur, bah!
 
Daar aangekomen ben ik naar het Awana GH gegaan. Toevallig was de eigenaar, die Nederlander is, vorig jaar september ofzo bij de BelCompany en toen heeft hij mij een visitekaartje gegeven. Had hem dus vantevoren al gemaild om een kamer te reserveren. Waar zo'n visite kaartje al wel niet goed voor kan zijn moet hij gedacht hebben!
 
Hier de rest van de middag niet veel gedaan en 's avonds naar de Night Bazaar geweest. Dit is een van de punten waar Chiang Mai bekend om staat. Was erg uitgebreid.
 
Op zondag alweeeeer weinig gedaan. Lekker uitgeslapen, want dat had ik wel verdiend vond ik zelf haha! Toen rustig aangedaan en lekker geontbeten/gelunched (het was al 11 uur ofzo).
 
Toen ik aan tafel zat, zag ik dat er 2 nieuwe meisjes aangekomen waren. Heb ze even aangesproken(want dat gaat toch al erg makkelijk hier) en ze bleken uit Noorwegen te komen. Irene en Maria uit Oslo. Heb ze gelijk gevraagd of ze misschien interesse hadden om samen een tour te doen, aangezien het dan zou schelen in de kosten. Ze moesten er nog over denken zeiden ze.... Wel hebben we samen een Thaise massage genomen. Mijn 1e in Thailand haha. Een uur lang voor 200 baht (4 euro, daar moet je in NL eens mee aankomen haha). Was erg lekker en er knoepte behoorlijk wat. Herboren voelde ik me niet daarna, eerder relaxed. Moet er toch nog maar wat meer nemen denk ik, voor het zover is haha!
 
's Avonds was er de zondagsmarkt en deze leek nog groter dan de Night Bazaar!! Heb er 3 uur rondgelopen en heb het gevoel alsof ik maar de helft gezien heb. In het begin was het niet zo druk, maar zo rond 21:00uur was het zo ontzettend druk, je kon soms gewoon niet meer vooruit. Heb hier wat leuke souvenirs gescoord, voor mezelf ja ;-P!
 
Nou, terug bij het hotel bleek dat de Noorse meisjes de trip geboekt hadden. Maar waarheen hoor ik jullie denken......Nou, als eerste een Snakefarm, daarna het Mae Sa Olifanten kamp en als laatste een Orchid farm.
 
Maandag morgen weer beetje uitkunnen slapen, aangezien we toch pas om 10:00 vertrokken. Er waren nog meer mensen die meegingen, dus het werd nog iets goedkoper!
 
Ok, als eerste dus de snakefarm. Ze hadden hier veel slangen, maar naar mijn mening soms in iets te kleine kooitjes. Ze hadden hier behoorlijk wat (king) cobra's, daarnaast pythons, copperheads en ga zo maar door. Verder nog schorpioenen, een krokodil, vogels en leguanen. Ze hadden 1 van de cobra's wat te eten gegeven, een andere slang. Crikey!! Was wel interessant om te zien hoe deze opgegeten werd haha. Voelde me net Steve Irwin, alleen dan zonder commentaar.
 
Om 11:30 was er een snakeshow. Met als eerste "Ferry dengerous snake, no1 Thailand" .....de cobra. Hierna nog 2 andere soorten slangen, python en volgens mij een waterslang. We, I&M en ik, zaten nogal dichtbij en de dames schrokken een paar keer goed, erg komisch haha. Als het goed is staat dit ook op film :-)!
 
Hierna door naar het Mae Sa olifanten kamp, ongeveer 10 minuten verder. Hier hadden ze 77 olifanten. Je loopt daar gewoon rond en opeens komt er een olifant tegemoet, 1m van je af! Maak je ook niet vaak mee. Nog even toegekeken hoe een olifant zich waste met behulp van zijn slurf, die hij in een ton met water stopte, vanaf een metertje of 5 denk ik. Wil niet nat worden he!
 
Om 13:30 was hier een olifanten show, heb niet geteld maar volgens mij met een stuk of 12 olifanten. Hier vertoonden ze allemaal kunstjes, ze gingen voetballen; 1 olifant als keeper en 2 anderen om de bal erin te schieten : strafschoppen. Hier kan het Nederands Elftal nog wat van leren hahaha! Hierna werd er ook nog geschilderd, en sommige schilderijen waren nog best mooi ook! Daarna nog met 2 verschillende olifanten op de foto geweest (ja eindelijk Rosa!) en heb er 1 gevoerd. Heb nog geen Elephant ride gehad, maar dat komt deze week nog wel denk ik!
 
Als laatste de Orchid farm, maar hier was niet veel aan, dus hier ga ik ook niet over vertellen haha!
 
's Avonds weer naar de Night Bazaar geweest, dit keer met Amanda, Irene en Maria. Heb ook hier weer wat leuke souvenirs gekocht. We gingen hier vlakbij nog wat drinken en 3 mannen wilde mijn aandacht...Bah....nee dus! 1 van die kerels deed zelfs zijn shirt omhoog, zodat een oudere westerse man zijn foto kon maken.....getverdemme! Dat zie je hier trouwens erg veel, meestal oudere westerse mannen met Thaise vrouwen(of in dit geval dan mannen), niet echt smakelijk.....Dus als je niemand kunt krijgen, kun je altijd nog naar Thailand. Misschien een goede tip voor Rob (Nice little Thai boy 4U) en David haha ;-)!
 
Hierna weer verder gegaan en bij de MacThai belandt....Ja, dat stond er op het bonnetje, McThai, alhoewel buiten wel gewoon McDonalds stond. Heb hier een Samurai Pork burger menu besteld, smaakte goed. Is weer eens iets anders dan een McChicken of een burger. Binnen in de Mac stond Ronald MacDonald, die een Wai doet. Sta nu samen met hem op de foto, very funny!
 
Nou, ik heb denk ik wel weer genoeg getypt voor vandaag. Wat ik vandaag gedaan heb, houden jullie nog tegoed! Ik zal ook proberen om binnenkort wat meer fotos erop te zetten, maar bij de meeste internet cafe's hier is internet niet echt snel, dus......
 
Allemaal bedankt voor de reacties, erg leuk! Hopelijk was dit stukje ook weer vermakelijk!
 
Chiang Mai 28 maart 2006 :
 
Het is alweer een week geleden dat ik voor het laatst geupdate heb, dus tijd voor een nieuwe update!
 
Op dinsdag (de 21e) had ik een bezoek op het militaire vliegveld hier....Tsja, je blijft toch spotter he. Het was wel een bezoek bij een museum, maar ik hoopte hierna misschien op het operationele gedeelte te komen. Dit mocht helaas niet, vanwege de situatie hier in Thailand (zal er zo verder op ingaan), maar toch nog 5 L-39's (voor de kenners haha) kunnen filmen.
Na dit bezoek, 's middags naar Wat Doi Su Thep gegaan, de foto stond er volgens mij al op. Dit is (alweer) een Wat, die zich op een berg bevindt en is de bekendste van Chiang Mai. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op de stad, alleen is het nu steeds erg smoggy, door het verkeer hier en door de vele branden hier. Nee....er zijn hier geen bosbranden, maar het is hier normaal om al het vuil te verbranden en daarnaast branden ze ook de akkers af, zodat de grond verser wordt voor het nieuwe seizoen. Dit is natuurlijk nie helemaal waar, omdat de grond niet de kans krijgt om mineralen op te nemen, omdat ze gelijk beginnen met planten.
 
Ok, de situatie hier in Thailand is niet super erg hier, maar veel mensen zijn niet meer zo blij met de Minister President, Thaksin. Hij heeft naar wat ik ervan begrepen heb, zijn eigen aandelen en die van zijn familie verkocht aan Singapore en er veel geld aan verdient enveel mensen vinden dat dat niet kan. Er zijn al flinke protest rallies geweest in Bangkok en bomaanslagen in het uiterste zuiden van Thailand en er zijn ook mensen neergeschoten. Aankomende zondag zijn er hier verkiezingen, maar veel mensen vinden dat de Koning zijn mening moet uitspreken (en dus zeggen dat de MP moet afstappen).....Ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
 
Ok, de volgende dag, woensdag, niet veel gedaan. Heb wat foto's geupload en later in de middag heb ik dus een vlucht in een Microlight gedaan! En dit was erg cool. Het was maar 15 minuten helaas, maar toch wel de 1700 baht waard haha! Het was erg windering en nogal turbulent, maar dit maakte het juist leuker! Mooi uitzicht over de rijstvelden en tempel en meer. De foto's stonden er al wat langer op, dus die zullen jullie vast al wel gezien hebben.
 
De dag erop, met Amanda een 1-daagse trek gedaan. We zijn verschillende hill-tribes afgegaan. Jaja, de naam zegt het al, deze mensen wonen in de heuvels. We zijn bij de Akhu, Lisu, Hmongh en Karen stammen geweest. De laatste zullen jullie misschien wel kennen. Bij deze stam dragen de vrouwen van die ringen om hun nek....en sommigen hebben dat niet maar die hebben dan weer grote oren. Ik heb trouwens nog zo'n nekding van ongeveer 10 ringen vast gehad. Best zwaar!! Geeft toch een behoorlijke druk op je schouders, lijkt me zo.
Tussen de Hmongh en Karen stam door, zijn we nog naar een waterval gehiked, Dit was een tocht van ongeveer 30 minuten en ging over allemaal kleine paadjes, stijl omhoog en stijl omlaag! Had er soms toch best moeite mee. Maar eenmaal bij de waterval aangekomen, was het de moeite waard. Het was echt een watervalletje in the middle of nowhere en onze groep (Ja, A&ik waren niet de enigen haha) waren de enige toeristen daar. Lekker het water ingedoken, dat erg koud was maar wel verfrissend!
 
Na de Karen-stam, zouden A&ik ook nog een olifanten rit hebben van 1 uur en we zouden gaan bambooraften, ook 1 uur. Probleem was dat het al 16:45 was...nogal laat dus! We hebben toen gelukkig kunnen regelen dat we dit maandag konden doen.....
 
De volgende dag zijn A&ik naar Pai gegaan. Dit is een klein hippie plaatsje, waar veel "farang"(buitenlanders) zitten. Na Chiang Mai was dit wel een lekker rustig plaatsje en ik heb er dan ook niet vee gedaan. De rit ernaartoe duurde erg lang, 3.5 uur, terwijl het plaatsje zelf maar ong. 130km van Chiang Mai af ligt. De weg ernaartoe is erg slingerig......je rijdt 500m en dan heb je weer een bocht. 200 m bocht, 300 m bocht etc.....daarnaast was de weg ook nogal bumpy....en het feit dat mijn stoel nogal los zal, hielp ook niet echt veel haha.
We zijn hier tot zondag gebleven en 's middags waren we weer in Chiang Mai, om te shoppen op de sunday market.
 
Nou, dit shoppen duurde uiteindelijk bijna 6 uur haha.....Ja heel erg, maar ze hebben zoveel leuke dingen hier. Heb dus het een en ander gekocht!
 
En toen waren we alweer bij maandag......de dag van de elephant ride. We moesten wel eerst helemaal terug naar de Karen stam rijden, ongeveer 1,5 uur dus we waren hier om 10:30. En toen het ritje op de olifant.....Ik heb niet alleen in het mandje gezeten, maar zelf 20 min op de nek!!! Dat is pas een elephant ride!! (Ben je jaloers Rosa haha?) Dit was dus erg cool! Amanda mocht eerst en daarna ik, wel bijzonder want ik had er niet op gerekend.
Hierna dus het bambooraften......Ze moesten eerst alles nog in elkaar zetten, dit duurde ongeveer een half uur en toen konden we de rivier op...Het was niet echt een rivier meer, want vanwege het "hete seizoen" hier, is het waterpeil erg laag en we raakten de bodem dan ook een paar keer. Je merkt toch wel dat de wereld/het klimaat aan het veranderen is.
 
En vandaag, dinsdag ga ik na meer dan een week ik Chiang Mai met de nacht trein naar Bangkok. Ik vertrek straks om 17:50 en moet als alles goed gaat morgenochtend om 6:50 aankomen!!Ik heb gelukkig wel een slaaptrein, dus ik kan wel een beetje slapen (hopelijk!). Vanaf hier ga ik toch nog een keer terug naar de Tijger Tempel haha. Vond het erg cool en ik wil toch nog wat meer foto's, dus morgenmiddag moet ik weer bij wat tijgers zitten.
Later deze week zak ik af richting het zuiden, naar Ko Pha Nghan en daarna naar de andere kant naar Ko Phi Phi.
 
Ik ga straks nog proberen om wat foto's te uploaden, ben benieuwd hoe ver ik kom met die snelheid hier!
 
Bangkok 30 maart 2006 :
 
Ok, met de foto's is het gelukt zoals de meesten wel gezien zullen hebben....De verbinding was redelijk snel, dus heb flink wat foto's kunnen uploaden!
 
Ok, ik was nog iets vergeten te melden bij mijn vorige update.....Toen ik maandag op de Night Bazaar liep, liep ik voorbij een standje waar ze muziek cd's verkopen....En wat hoor ik daar tot mijn verbazing...."Ja dit is, die leipe mocro flavour...."...Fokking Ali B!! Hahaha dat was wel even raar....loop je in Thailand en dan hoor je the one and only Ali B.....En wat later werd ik geholpen door een kerel die toch redelijk nederlands kon spreken...Had hij in Amsterdam geleerd, 2 maanden in een coffeeshop gewerkt. Typisch....:-S
 
Ok, op dinsdag dus vertrokken naar Bangkok met de nacht trein vanuit Chiang Mai. Het tijds schema klopte wel, want ik kwam om 6:55 aan in Bangkok. Ik had volgens mij iets verkeerds gegeten, want ik had de hele nacht last van mijn maag (en de hele ochtend)....Wat was ik blij dat er een "normale" toilet aan boord was, want anders had ik het niet gered hahaha! Ik zat trouwens ook nog 45 minuten vast tussen 2 compartimenten. Ik wilde naar de wc, de deur van het ene compartiment ging open, ging dicht en de deur naar de wc ging niet open.....en terug kon ik ook niet! En aangezien iedereen sliep heb ik 45 minuten staan te wachten tot er iemand kwam...Jullie begrijpen natuurlijk dat de nood toen hoog was hahaha! Opluchting!
 
Naja, aangekomen in Bangkok meteen naar het busterminal gegaan en de bus naar Kanchanaburi genomen en hier kwam ik mooi om 10:45 aan.
's Middags dus weer naar de tijgers gegaan, was wel weer cool. Ik vond het de 1e x wel iets beter, maar dat lag denk ik aan het feit dat er nu meer toeristen waren en ik dus minder tijd had...Ben daarom 2 x met de tijgers op de foto gegaan en op 1 foto sta ik met de monnik van Animal Planet...."Sank you for Animal Planet"!
Was wel grappig om hem te zien nu, want de vorige keer was hij er niet....
 
De rest van de avond niet veel gedaan, alleen mijn boek uitgelezen....Jaja, Daniel heeft een boek gelezen, voor het eerst in weet ik hoeveel tijd haha....The Da VInci Code, ik vond hem erg goed! Je hebt anders toch niet veel te doen 's avonds (en al helemaal niet in Kanchanaburi!)......dus had het laatste stuk gelezen. Was begonnen in de trein, dus erg snel uitgelezen ook haha.....Ben trots op mezelf!
 
Ben vandaag dus naar Bangkok gegaan en probeer vanuit hier dus naar Ko Pha-Nghan te gaan....Moet niet echt een groot probleem zijn, dus dat ga ik morgen eens uitzoeken. Het heeft hier trouwens vanavond flink geregend! Ongeveer 1,5 uur lang kwam er veel water uit de lucht....zoveel dat je voeten makkelijk onder het water kunnen...Het houdt nu net op volgens mij, gelukkig!
 
Nou, ik ben volgens mij uitgeluld, dus ik ga er weer vandoor. Daaaag mensen!
 
Krabi 5 april 2006 :
 
Sawasdee-kap mensen.....Hallo dus! Het was weer tijd voor een nieuwe update, dus hier komt ie!
 
Ik ben op vrijdag avond uit Bangkok vertrokken....2 dagen daar is echt genoeg! Om 18:30 vertrok mijn bus...Het was alweer aan het regenen en flink ook, dus hoog tijd om Bangkok te verlaten. Het heeft bijna de hele reis geregend en geonweerd, vanaf Bangkok tot aan Surat Thani toe (ong 700km). 's Morgens vroeg de boot naar Ko Pha-Ngan gepakt en om 12:00 ongeveer was ik er. Vanaf de pier ben ik naar Had Rin gegaan, dit is het party strand, wat bekend is van de Full Moon Party! Dit is deze maand op de 14e, dus die heb ik niet meegemaakt en de Half Moon Party is de 6e, morgen dus. Maakt niet uit, heb me wel vermaakt.
Ik heb een bungalow weten te bemachtigen, 10m van het strand en 50m van zee....zeker niet slecht! En dat voor 500 baht per nacht, wat ongeveer 10 euro is. 2 persoons bed, eigen douche en hangmat met uitzicht op de zee! Zal binnenkort weer eens proberen om foto's te uploaden. Erg mooi water ook, ideaal voor een huwelijksreis ;-)!
 
Op zondag had ik een tour geboekt. Met een longtail boot werd ik en de rest van de groep, het hele eiland rond gevaren. We zijn nog gestopt bij een waterval en bij nog een ander strand...weet de naam niet meer. Als laatste zijn we gaan snorkelen. Ik had me er meer bij voorgesteld.... Misschien lag het aan het feit dat het water erg ondiep was en ik mijn knie en voet heb open gehaald aan het koraal. Heb wel wat vissen gezien, dat was wel weer leuk. Minder was weer dat ik niet echt kon wennen aan de snorkel en ik 1 keer een hele slok water binnen kreeg haha....Ook niet erg gezond was dat er benzine van de boot op het water dreef, wat ik waarschijnlijk ook binnen heb gekregen....Hmmmm!
 
Ik ben tot en met vandaag, woensdag, op Ko Pha-Ngan gebleven en verder niet veel gedaan. Lekker geluierd, uitgeslapen, boekje gelezen(Angels&Demons Anneloes :-P), en verder smiddags wat afleveringen van Friends gekeken in 1 van de vele restaurants die deze draaiden en 's avonds wat films gekeken, tijdens het eten.....Hitch, Dodgeball, The Bourne Supremacy, Old School, Wedding Crashers en Snatch.
 
Vandaag ben ik vroeg opgestaan....Om 5 uur ging de wekker al, want om 6 uur werd ik opgehaald met de minivan. Om 7 uur ging de boot naar Don Sak, hier kwam ik om 10:45 aan. Heb bijna de hele reis geslapen, zo gaat het wel wat sneller he! Toen de bus in, toen de minivan, toen nog een minivan, toen weer 1 en toen was ik om 14:30 in Krabi(niet echt erg efficient!). Hier zou ik opgehaald worden om naar een guesthouse te gaan. Alleen toen ik opgehaald werd, zag ik mijn backpack nergens meer!! Deze bleek dus nog in de minivan te zitten...Er werd gebeld en 30minuten later was de minivan er weer, met gelukkig, mijn backpack er nog steeds in! Pfeeww, opluchting haha!
 
Nou, om 16:30 was ik dan eindelijk in Krabi.....Ik had me er wat meer van voorgesteld, echt veel is hier niet te doen. Ik blijf denk ik tot en met vrijdag en dan wil ik naar Ko Phi Phi gaan, daar paar dagen blijven en daarna naar Ao Nang en vandaaruit richting Maleisie.
 
Wat ik morgen ga doen, weet ik nog niet, maar er zal vast wel iets te doen zijn hier haha! Dus dat lezen jullie de volgende keer wel!
 
Rai Ley 13 april 2006 :
 
Happy Songkran iedereen!!! Gelukkig Nieuwjaar!! Leuk, voor de 2e keer nieuwjaar vieren. Hier houdt het in dat iedereen een groot watergevecht houdt, jong en oud. En je krijgt een soort witgoedje op je gezicht gesmeerd, wat naar rozen ruikt. Ik ben een paar keer nat geworden, maar dat is niet erg met die hitte. Hier duurt het nieuwe jaar van 13 tot en met 15 april. Lekker lang dus.
 
Ok waar was ik gebleven...Oh ja, Krabi. De volgende dag ben ik naar Wat Tham Seua gegaan, nadat ik eerst uitgeslapen had haha! Wat Tham Seua staat voor tijgertempel, dit keer zonder tijgers. Vroeger zouden hier wel tijgers geleefd hebben. Er was ook een viewpoint hier, waar ik niet heen ben gegaan. Je moest namelijk 1237 treden beklimmen om er te komen en het wemelde er van de apen...En apen zijn niet aardig!! Heb hier al 4 mensen gezien die door een aap gebeten zijn. Dus daar blijf ik mooi uit de buurt. Ik wil geen hondsdolheid haha!
 
Ben de tijger-cave ingeweest, was niet echt indrukwekkend. Iets verderop waren weer wat treden, dit keer een stuk minder. Heb deze wel beklommen en daarna moest je weer naar beneden. Opeens was je in de jungle, zo leek het wel. En ik zag gelijk een schildpad!! Ik had het geluk dat er een gids met wat mensen voor me liep, daar ben ik dus mooi achteraan gelopen. Ik kwam langs wat huisjes van 2 bij 2 meter, waar de monniken in slapen. Weer wat verderop was een grot, met stalactieten. En hier tegenover stond een boom van bijna 1000 jaar oud. Toen weer achter de groep aan gelopen. Nu kwamen we bij 2 bomen van 1000 jaar oud. 1 was omgevallen tijdens een storm...moet een flinke storm geweest zijn lijkt me zo! Toen weer het pad gevolgd en net voordat we weer bij de trap kwamen, zag ik een varaan. Cool!
 
De rest van de dag rustig aan gedaan. 's Avonds en 's middags foto's op internet gezet en website geupdate. De volgende dag zou ik naar Ko Phi Phi gaan.
 
Om 9:30 werd ik opgehaald om naar de boot te gaan. De boot vertrok ongeveer een uur later en rond het middaguur was ik op Ko Phi Phi. Het was alweer erg warm dus snel op zoek naar een kamertje! Na een tijdje zoeken 1 gevonden. De prijzen hier zijn wat duurder voor accommodatie, maar voor 500 baht had ik weer een kamer met 2 bedden en een fan en eigen wc&douche. Nou stelt de wc in de meeste gevallen niets voor, je moet namelijk zelf water in de wc gooien om door te spoelen haha...En het water wat uit de douche kwam was eigenlijk gewoon zee water, rook ook niet echt lekker maja je doet het er maar mee he!
 
's Middags had ik het idee om naar de viewpoint te gaan. Ik dacht, dat doe je wel ff...Nou dat had ik dus mooi mis. Je moest heel wat treden beklimmen en daarna een stijl pad naar boven volgen. Hier deed ik 20 minuten over. Maar het uitzicht wat je dan hebt, is zeker de moeite waard! Helaas was ik mijn camera en camcorder vergeten, dus de volgende dag kon ik weer terug. Nou ja, good exercise zullen we dan maar zeggen.
 
De volgende dag dus redelijk vroeg weer naar de viewpoint gegaan. Dit keer de treden geteld, het waren er 343! Dit keer deed ik er maar 15 minuten over, dus dat scheelde! Ik ben hier redelijk lang gebleven, omdat het uitzicht zo mooi was, de zon lekker scheen en er ook schaduw was. Na een uur of 3 begon ik weer terug te lopen. Zag net voordag ik ging trouwens ook een bidsprinkhaan. Grappig beestje! Heb hier een paar foto's van gemaakt...Macro helpt behoorlijk haha. Toen ik begon te filmen vond het beestje het nodig om op mijn camera te springen. Dit zal er dus wel grappig uitzien op tv!
 
De dag erna ben ik vroeg opgestaan....6:00 om precies te zijn...Waarom vraag je je af? Nou, ik zou met haaien gaan zwemmen!! 5 minuten van de kust af, is een plaatsje waar haaien zwemmen, rifhaaien. Ze zijn ongeveer tussen 1 en 1,5 meter lang en ongevaarlijk voor mensen. Het duurde even voordat ik er 1 zag, maar ik heb er uiteindelijk een stuk of 8 gezien. Sommigen kwamen redelijk dichtbij, ongeveer 2 tot 3 m van me af! Ik had een onderwater camera gekocht, waarmee ik in het begin een paar foto's van de haaien gemaakt heb. Ik hoop dat ze gelukt zijn. Toen er een paar dichterbij kwamen, deed mijn camera het opeens niet meer! Shit...Toen ik terug bij de boot was, zag ik waarom de camera het niet deed...Je moest het knopje naar beneden drukken in plaats van naar binnen. Stom, maar ja dat ben je gewend haha....
Rest van de dag niets meer gedaan, toen ik klaar was om 8:45 (7:00 begonnen) ben ik maar gelijk terug naar bed gegaan haha.
 
De dag erna had ik een trip geboekt naar Ko Phi Phi Leh. Dit is het 2de eiland, wat kleiner dan Ko Phi Phi Don. Hier kun je namelijk niet overnachten, maar dus wel dagtripjes naar toe maken. Dit was een erg mooie trip en we stopten weer bij Shark Point. Helaas zag ik dit keer geen haaien, anderen wel. Dit lag voornamelijk aan mijn snorkel, die werkte niet echt naar behoren. Het was niet echt mijn dag, want sommige mensen zagen bij Bamboo Island (wat verder van Ko Phi Phi af) Clownfish...nemo's....En ik zag weer niets...jammer!! Maar de trip was erg mooi en het snorkelen bij Bamboo Island was echt super mooi! Super helder (blauw) water en een witte strand.
 
Ik stop voor nu even, internet is hier vrij prijzig. Jullie horen snel weer wat van me!
 
15 april 2006 :
 
Ik zit inmiddels in Maleisie, maar zover ben ik nog niet met mijn verslag haha!
 
De dag dat ik naar Ko Phi Phi Leh ging, maandag dus, had ik wat mensen ontmoet en hier zou ik 's avonds wat mee gaan eten en drinken. De groep bestond uit een Nederlander, 2 Zwitserse meisjes en 1 Oostenrijkse. We hadden ergens afgesproken en daar was ik om iets voor 20:00 aan het wachten. Ik was dus aan het wachten, bij een cafe en er stonden hier nogal wat ladyboys te flyeren...er was namelijk een travestieten show 's avonds. 2 van die ladyboys kwamen naar me toe...Als eerste kreeg ik een onderbroek van een van ze te zien...nice :-S....Ze/Hij vroeg of ik geen interesse had in zijn vriendin/vriend, want zij/hij had "very nice pussy"....Nou nee dank je, ik ben al bezet. Blijkbaar drong dat niet tot ze door, want ze bleven wachten en aandringen....Nou had ik hier dus geen zin in en bleef nee zeggen haha....I kwas blij toen er wat mensen aankwamen waarmee ik had afgesproken. Redding!
We zijn toen wat gaan eten bij een pizzeria, waar ze ook lekkere pizza hadden. Soms smaakt het net naar karton maar deze niet gelukkig. Hierna zijn we terug naar het cafe gegaan, om de travestieten show te zien. Ik had helaas/gelukkig mijn camera niet meegenomen, dus ik kan jullie deze dames/heren besparen haha! De show op zich was wel leuk/grapppig. Het leukste was toen een wat dikkere dame/heer op een neer ging springen, in bh en broekje...je zag dus al dat vet op en neer gaan. Iedereen moest lachen en ik uiteraard ook. Toen was hetjammer dat ik mijn camera niet bij me had, maar ja.....
 
De volgende dag vertrok mijn boot naar Rai Ley om 15:30, hiervoor niets gedaan, alleen gewacht. Rond 16:45 kwam ik aan in Rai Ley en hier ingechecked bij het Ya Ya resort. De prijzen hierzijn weer wat hoger dan gemiddeld, maar heb weer voor 500 baht een kamer kunnen bemachtigen, met 2 persoons bed en eigen wc/douche(alleen geen wasbak:-S).
's Avonds gelijk een tour geboekt voor de volgende dag en een minivan naar de grens voor vrijdag.
 
De volgende dag vertrok de longtail boot om 9:30...Nou ja, toen zou deze vertrekken alleen de boot was te laat. We vertrokken pas na 10:00. Als eerste stopten we bij Phra Nhang Cave, dit is een populaire grot bij de Thai. Ik had me hier wat meer bij voorgesteld. Ik was teleurgesteld om te zien dat het maar een kleine opening was. Het strand hier was overigens wel mooi.
Next stop was Chicken Island. Dit eiland heet zo, omdat er een rots is die de vorm heeft van een kippenhoofd. Hier hebben we ook gelunched, curryrijst met kip, erg lekker! Hier zijn we bijna 2 uur gebleven, voordat we naar Tup Island gingen. Dit is een eiland, waarbij je als het laag water is(eb dus), naar Chicken Island kan lopen. Het was hier behoorlijk druk. Een paar thais haalden een soort dikke wormen van de bodem af, zag er niet echt smakelijk uit.
En het laatste eiland waar we stopten was Poda Island. Hier heb ik maar een tijd in een restaurant gezeten, want ik had het heet! Daarna een tijd in de schaduw gezeten en mieren bewonderd haha...Ja redelijk grote, rode mieren. Er was 1 mier die 2 van zijn vriendjes in zn mond had...alleen de hoofden, waar het lijf was mag Joost weten!  Ja je moet toch iets doen als je je verveelt! Ik ben niet het water ingegaan, omdat ik nogal verbrand was toen ik ging snorkelen op Ko Phi Phi....
 
De volgende dag lekker uitgeslapen. Het was 13 april, de eerste dag van Songkran! Rustig aangedaan en geontbijt/lunched. 's Middags op zoek naar de viewpoint, omdat Bjorn P. hier ook geweest is. De dag ervoor had ik ook al aan wat mensen gevraagd of ze wisten waar het was, maar niemand wist het. Toen ik op zoek ging zag ik toevallig iemand naar beneden komen en toen wist ik ook gelijk waar het was. I kwas nogal verbaasd dat het zo steil was, want het ging echt steil omhoog(omg...ik twijfel of het met ei of ij moet, sorry haha)! Na even gekeken te hebben, toch maar besloten om omhoog te klimmen...En dat op slippers. Er hingen hier touwen die je ook echt nodig had, anders kom je niet omhoog. Na ongeveer 15 minuten was ik bij de viewpoint en ook hier was het uitzicht erg mooi. Het lijkt een beetje op dat van Ko Phi Phi, je ziet alleen wat minder ver. Na hier uitgerust te hebben, weer terug naar beneden gegaan. Volgens mij was naar boven makkelijker dan naar beneden!
 
's Avonds voor de zoveelste keer "Deuce Bigalow-European Gigolo" gekeken tijdens het eten. Ik had een burger besteld met kaas en bacon...en wat krijg ik tot mijn verbazing, een soort tosti! Nou ja, dit is Thailand dus gewoon opgegeten. Had me hier wat meer bij voorgesteld haha!
 
De volgende morgen, vrijdag, vroeg opgestaan. 5:00 al! Want om 6:00 zou ik opgehaald worden om richting de grens te gaan. Eerst met een longtail boot en daarna met een minivan. Deze vertrok rond 7 uur....alleen moesten er eerst nog wat mensen opgehaald worden, busje moest helemaal vol. We vertrokken dus pas na 8 uur. Om 12:30 was ik in Hat Yai. Hier zou ik moeten overstappen om naar de grens te gaan. Alleen kreeg ik te horen dat er geen bussen reden naar het oosten. Ja, wat nu?? Er reed wel een bus naar Penang, alleen deze ging pas om 17:00...Naja, wat moet je dan, wachten dus! Heb mijn boek maar uit gelezen en om 16:00 toch nog maar eens gevraagd waar ik precies afgezet zou worden. Toen kreeg ik te horen dat er geen bus reed naar Penang. Ik zei dat ik toch liever eerst naar de oostkant wou gaan en dat was opeens wel mogelijk :-S!! Binnen 5 minuten was er een minivan en konden we vertrekken. Ik dacht, dat het ongeveer 2 uur naar de grens was. Dit was 3,5. Ik kwam dus pas om 20:30 aan bij de grens. Het was inmiddels al donker en ik was nogal bezorgd of ik wel of niet de grens over kon, of dat ik in Sungaikolok moest blijven(het grensplaatsje). Nou wilde ik dit liever niet, omdat het hier volgens mij niet echt pluis was, je zag ook veel militairen rijden. Ik had geluk dat ik de grens nog over kon, maar toen kwam het 2de punt....Hoe kom ik in Kota Bahru! Het was nog ongeveer 40km en omdat het hier een uur later is, was het inmiddels dus al 22:00. De meeste guesthouses zouden inmiddels ook al dicht zijn.....Blijkbaar had ik gister ondanks alle pech, toch nog een beetje geluk, want ik kon met iemand mee rijden die ook in Kote Bahru verbleef. Zijn naam was Gavin en hij komt oorspronkelijk uit Kuala Lumpur. Hij zou me naar Kota bahru brengen en ook kijken of hij me ergens bij een guesthouse af kon zetten....Na 2 guesthouses geprobeerd te hebben, die inmiddels al gesloten waren, bood hij aan om een nacht bij hem op de hotelkamer te overnachten. Hij vond het echt niet erg....Nou, ok graag. Toen maar gelijk naar zijn hotel gereden, backpack gedropt en even gedouched. Gelukkig had hij een 2-persoonsbed haha! Toen nog maar wat gaan eten, want het enige wat ik die dag op had was een pak koekjes, dat was alles. En nog niet eens het hele pak haha!
Ik had dus nogal honger! Toen terug naar het hotel en nog wat tv gekeken en daarna gaan slapen, om 1:00....Ik was inmiddels al 20 uur wakker, poeh poeh.
 
Vanmorgen werd ik wakker, ik dacht om 8 of 9:00 uur...Tot mijn verbazing was het inmiddels al 11:15!! En Gavin moest uitchecken voor 11:30. Snel alles gepakt en tanden gepoetst en de spullen in de auto gedaan.
 
Vanmiddag ben ik nog met Gavin naar 2 tempels gegaan. Omdat dit gedeelte van Maleisie islamitisch is, zie je hier dus weinig tot geen tempels.
De eerste tempel die we bezochten, had een grote liggende/slapende buddha. De 2de een grote zittende, ik denk wel 10-15m hoog! Was mooi om te zien.
 
Hierna heeft Gavin me afgezet bij mijn guesthouse en is hij vertrokken. Heb hem nog hartelijk bedankt. Hij wilde niet eens geld voor het eten of de kamer...nou mooi meegenomen!
 
Nou, dit was weer een heel verhaal, dus ik heb er genoeg van :-P!!