Daniel in AziŽ

Voorbereiding
Home
Over mij
Voorbereiding
Route
Reisblog Thailand
Reisblog Maleisie
Foto album
Handige Links
Gastenboek

December 2005 :
 
Begin december ga ik langs het reisbureau om te kijken voor een ticket....Na lang twijfelen, ga ik het dan toch eindelijk doen! Een rondreis maken, in mijn eentje, door AziŽ. Het was ook geen probleem met werk, dus dat scheelt ook nog eens.
 
Na wat oriŽntatie bij diverse reisbureaus en internet, boek ik 22 december mijn ticket. Het geregel kan gaan beginnen: vaccinaties halen, info over de landen lezen, visum aanvragen etc. Heel veel tijd heb ik daar nog niet voor, want eerst ga ik op 27 december naar de Verenigde Staten!
 
 
 
Januari 2006 : 
 
Ik ben weer terug van mijn vakantie in de VS en nu kan het aftellen beginnen. Als ik terug ben is het nog maar 7 weken voordat ik weer weg ga. Nog 7 weken waarin ik moet werken en veel moet regelen.
 
De vaccinaties zijn inmiddels geregeld, deze mag ik 14 februari gaan halen bij de GGD. Nu alleen nog het visum regelen.
 
Ook heb ik de Lonely Planet van Thailand en Maleisie,Singapore en Brunei aangeschaft, 2 boeken waar je als backpacker niet zonder op reis kunt! En een landkaart waar alle landen opstaan, zodat ik kan aanstrepen waar ik heen wil haha. En dat is nogal wat, zoals jullie kunnen zien bij het kopje "Route".
 
Ik hou jullie op de hoogte!
 
 
16 Februari 2006 :
 
Hier weer een teken van leven. Nog maar 2,5 week tot vertrek, aftellen dus!
 
Op Valentijnsdag had ik het geluk om vroeg uit bed te mogen (en dat op mijn vrije dag), ik mocht namelijk 2 vaccinaties halen. 1 tegen DTP en de andere tegen Hepatitis A. Voor de laatste mag je na minimaal 6 maanden weer terug om een vervolg prik te halen. Hierna ben je weer voor 10 jaar beschermd.
Duur grapje ook trouwens, 2 spuitjes, een consult en een vaccinatieboekje....en dat voor de "special price" van € 89,50! Gelukkig mag ik 75% declareren, betaal ik dus niet voor niets die dure zorgverzekering ;-)!
 
Op diezelfde dag, heb ik ook mijn aanvraag voor een visum op de bus gedaan. Je moet dan een aanvraagformulier invullen en meesturen, tevens 2 (recente) pasfoto's, uiteraard ook je paspoort, € 30 en een blanco ongetekende envelop. En 5 werkdagen later zou ik mijn paspoort weer terug moeten hebben met daarin een visum voor maximaal 60 dagen!
 
Nou, ik ben nog steeds op zoek naar een backpack. Ik vind het een beetje zonde van het geld om een hele nieuwe te kopen. Zo'n reis kost al geld genoeg! Maar ik heb verschillende opties voor een backpack en de lucky winner komt met zijn naam op de site haha!! Verder zou ik aanstaande zaterdag gaan winkelen met Moniek want ze kan 20% korting krijgen bij Bever Zwerfsport, maar ze is helaas verhinderd. Nu krijg ik alsnog kortingsbonnen van haar, waarmee ik 15% korting krijg. Moniek, je bent een schat! Dus zaterdag maar eens wat geld uitgeven daar!
 
Nou mensen, ik ga er weer vandoor. Jullie horen nog van me voordat ik ga!
 
 
21 Februari 2006 :
 
Ik vond dit laatst op het internet. Dit zou moeten laten zien wat je de gemiddelde prijzen zijn voor bepaalde dingen in Thailand. Ben benieuwd of het klopt!
 
De gemiddelde backpacker maakt de volgende kosten in Thailand..

Bungalow op Thais eiland (eigen toilet / koude douche / geen airco) per nacht...Euro 5,00 - 10,00
Bungalow op Thais eiland (eigen toilet / warme douche / airco ) per nacht....Euro 10,00 - 20,00
Guesthouse (eigen kamer) in grote stad ( BKK, Chiang Mai etc) per nacht...Euro 8,00 - 12,00
Vliegticket BKK naar Chiang Mai - Samui......Euro 50,00
Treinticket BKK naar Chiang Mai of Suratthani (Ko Samui/ Ko  Phangan)....Euro 15,00
Local bus (met airco) per 100 km....Euro 1,00
Internetcafe per minuut....Euro 0,02 - Euro 0,04
Bangkok Post (internationale krant)...Euro 0,40
Thaise rijstmaaltijd met groenten en kip.... Euro 1,00 - 1,50
Hamburger met friet.......Euro 4,00 - 5,00
Medium pizza......Euro 4,00 - 5,00
Icecoffee....Euro 0,50
Fruitshake....Euro 0,50
Fles gekoeld water 0,5 liter.....Euro 0,20
Blikje Coca Cola....Euro 0,40
Flesje Beer Chang of Singha Beer...Euro 0,80 - 1,20
Flesje Heineken....Euro 1,20 - 1,40
Pakje (20) Marlboro....Euro 1,10
Wasgoed per kilo....Euro 0,80
Brommerhuur per dag....Euro 4,00 - 6,00
Liter benzine....Euro 0,50
Mobiel bellen...Thaise prepaid SIM kaart....Euro 4,00
Mobiel bellen naar Nederland per minuut of per SMS.....Euro 0,20
Luchthavenbelasting bij vertrek (cash in machine betalen)...Euro 10,00
Boete als je langer blijft dan visum (overstay) per dag....Euro 4,00

Prijzen voor eten en drinken zijn gebaseerd op backpacker style restaurantjes en bars....supermarkt ( Ding Dong 7/11) is goedkoper..

Verder ben ik afgelopen zaterdag gaan winkelen. Ik heb een rugzak gehaald, een verborgen portemonnaie, een slotje voor mijn baggage en nog iets om wat spullen in te doen. Ben uiteraard nog het een en ander vergeten, dus ik moet nog terug. Ik zal eens proberen om een foto van mijn nieuwe rugzak erop te zetten haha.

En trouwens, ik heb een backpack! Dankzij Bjorn, mag ik de backpack van Kars lenen. Dus bij deze, bedankt!! Het is trouwens dezelfde backpack die al met Bjorn mee is geweest, toen hij in Thailand en Maleisie was...Toeval??

Maar goed, dit was het weer, ik ga naar bed! :-) !

  
 
 

visum.jpg